شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

متاسفانه خانواده‌ها در تربیت کودک صرفا به آموزش علمی توجه دارند و نسبت به رشد متناسب ابعاد دیگر او از جمله ابعاد اجتماعی، عاطفی، عقلی و اخلاقی غافل هستند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام بحری کارشناس امورخانواده امروز در سی و هفتمین نشست خانواده‌های حوزویان استان قم، ضمن بررسی آسیب‌های تربیت دینی کودکان، تربیت را یک فرآیند و فعالیت منظم و هدف‌دار در جهت شکوفایی استعدادهای فرد عنوان کرد و اظهارداشت: در تربیت باید همه ابعاد وجودی انسان متناسب به هم رشد و پرورش پیدا کند.

وی افزود: وجود انسان ابعاد مختلفی دارد و تربیت صحیح زمانی حاصل می‌شود که همه ابعاد شخصیتی انسان به صورت هماهنگ و متناسب با هم رشد پیدا کند.

حجت‌الاسلام بحری اظهار داشت: ابعاد وجود،باورها و اعتقادات و رفتارهای هر شخصی، شخصیت او را تشکیل می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه خانواده‌ها در تربیت کودک صرفا به آموزش علمی توجه دارند و نسبت به رشد متناسب ابعاد دیگر او از جمله ابعاد اجتماعی، عاطفی، عقلی و اخلاقی غافل هستند.

این کارشناس امور خانواده تاکید کرد: رشد نامتناسب ابعاد شخصیتی، موجب شخصیت نامتناسب کاریکاتوری فرد شده و باعث نوسان در زندگی و فراز و نشیب در رفتار او می‌گردد و به نوعی تمام افرادی که شخصیت مطلوبی ندارند به خاطر عدم توازن ابعاد وجودی آنها است.

وی در ادامه اظهار داشت: تربیت دینی در صورتی حاصل می‌شود که در کنار رشد متناسب ابعاد وجودی فرد، بعد معرفت دینی او هم رشد کرده باشد و آموزه‌های دینی بر رفتار و کردار او حاکم باشند.

حجت‌الاسلام بحری افزود: هدف از تربیت دینی تعبد و بندگی انسان در برابر خداوند متعال است که در نهایت به قرب الهی منتهی می‌گردد.

وی در ادامه گفت: شخصیت کودک به شدت متاثر از شخصیت پدر و مادرش است و نوعا در مشکلاتی که در کودک به وجود می‌آید والدین مقصر هستند.

این مشاور حوزوی، برداشت‌های ناصحیح از منابع دینی و نتیجه‌گیری‌های سلیقه‌ای از آموزه‌های دینی را آفت تربیت دینی برشمرد و گفت: در آموزش مسایل دینی به کودکان و امر و نهی در مورد مسایل دینی باید مراقب باشیم متفاوت عمل نکنیم و با شناخت صحیح مسایل از تزلزل در مسایل دینی در کودک جلوگیری کنیم.

حجت‌الاسلام بحری عدم هماهنگی پدر ومادر در تربیت کودک را از دیگر آفت‌های تربیت دینی برشمرد و گفت: اگر کودک در یک خانواده نامناسب به صورت هماهنگ تربیت شود، بهتر از این است که در یک خانواده سالم و مذهبی به صورت ناهماهنگ تربیت شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha